Kontulan Helykoti

Asunnot

Kontulan Helykoti sijaitsee vireän ostoskeskuksen kupeessa, jossa on mm. apteekkeja, posti, uimahalli ja terveysasema. Liikenneyhteydet ovat hyvät: metroasema sijaitsee n. 400 metrin päässä.
Kontulan Helykodin 36 asuntoa on suunniteltu vanhuksille, jotka liikkuvat apuvälineillä tai ilman. Asunnot ovat 27,5–56 neliön kokoisia sisältäen tupakeittiön, makuuhuoneen ja wc/kh. Jokaisessa asunnossa on iso lasitettu parveke. Asukas sisustaa asunnon omilla huonekaluilla.

Palvelut

Asukkaan ja omaisten kanssa suunnitellaan asukasta palveleva hoito- ja palvelusuunnitelma. Se voi sisältää päivittäistä apua pukeutumissa ja peseytymisessä, lääkehoitoa, siivous- ja vaatehuoltopalveluita, asiointiapua kaupassa ja ateriapalveluita. Asukkaalla on mahdollista saada apua myös erilaisten tukiasioiden kanssa.
Kontulan Helykoti tekee tiivistä yhteistyötä Kontulan apteekin, Kontulan terveysaseman, HUS Kotilaboratorion ja Kontumarketin kanssa. Tarvittaessa yhteistyötä tehdään myös Itäisen sosiaali- ja lähipalveluyksikön kanssa.

Henkilökunta

Kontulan Helykodin palveluista ja niiden toteuttamisesta vastaa palveluvastaava ja kotipalvelutyöntekijämme. Fysioterapeutti on asukkaiden käytössä tarvittaessa. Lääkäripalvelut asukkailla on mahdollista saada omalta terveysasemalta.
Työryhmässä on ajoittain sosiaali- ja terveydenhuoltoalan opiskelijoita sekä työelämään/hoitotyöhön tutustujia ja suomenkielen harjoittelijoita suorittamassa harjoittelujaksojaan Palvelutalon ruokailusta vastaa Helykodin oma keittiö. Lisäksi asukkailla on mahdollista saada kampaamo- ja jalkahoitajapalveluita, jotka käyvät talossa sopimuksen mukaan.

Toiminta

Kontulan Helykodissa on mahdollisuus osallistua kerhotoimintaan ja liikunnallisiin hetkiin. Palvelutalossa vietetään vuodenkiertoon liittyviä juhlia ja niiden lisäksi käy esiintyjiä (yhteislaulattajia, lapsia kouluista/päiväkodeista ym). Kerran kuukaudessa järjestetään asukkaille yhteinen kahvitilaisuus, jossa keskustellaan yhdessä toiveista toiminnan kehittämiseksi. Yhteistyössä Mikaelin seurakunnan kanssa järjestetään lauluhetkiä ja hartauksia.
Palvelutalon toimintaa kehitetään asiakastyytyväisyyskyselyillä ja asiakaspalautteilla.

Omavalvontasuunnitelma – Kontulan Helykoti