Myllypuron Helykoti

Asunnot

Myllypuro

Myllypuron Helykoti sijaitsee Myllypuron uuden ostoskeskuksen ja hyvien liikenneyhteyksien (metro n. 200 m) vieressä. Käden ulottuvilla on Myllypuron terveysasema, apteekki, kaupat ja liikuntakeskus. Itäkeskukseen on vain 2 minuutin metromatka.
Myllypuron Helykodissa on 15 palveluasuntoa, jotka ovat kooltaan 37-68 neliömetriä. Pienemmissä asunnoissa on tupakeittiö, makuuhuone ja wc/kh. Isoimmissa asunnoissa on kaksi makuuhuonetta. Jokaisessa asunnossa on parveke.

Palvelut

Asukkaan ja omaisten kanssa suunnitellaan asukasta palveleva hoito- ja palvelusuunnitelma. Se voi sisältää päivittäistä apua pukeutumissa ja peseytymisessä, lääkehoitoa, siivous- ja vaatehuoltopalveluita, asiointiapua kaupassa ja ateriapalveluita. Asukkaalla on mahdollista saada apua myös erilaisten tukiasioiden kanssa.
Myllypuron Helykoti tekee tiivistä yhteistyötä Myllypuron apteekin, Myllypuron terveysaseman ja tarvittaessa Itäisen sosiaali- ja lähipalveluyksikön kanssa.

Henkilökunta

Myllypuron Helykodin palveluista ja niiden toteuttamisesta vastaa palveluvastaava ja kotipalvelutyöntekijämme. Fysioterapeutti on asukkaiden käytössä tarvittaessa. Lääkäripalvelut asukkaat saavat omalta terveysasemalta.
Työryhmässä on ajoittain sosiaali- ja terveydenhuoltoalan opiskelijoita sekä työelämään/hoitotyöhön tutustujia ja suomenkielen harjoittelijoita suorittamassa harjoittelujaksojaan Palvelutalon ruokapalvelusta vastaa Delicatessen Ravintola, ateriat valmistetaan Kontulan Helykodin keittiöllä. Lisäksi asukkailla on mahdollista saada kampaamo- ja jalkahoitajapalveluita, joilla on toimitilat talossa.

Toiminta

Palvelutalossa vietetään vuodenkiertoon liittyviä juhlia ja niiden lisäksi käy esiintyjiä (yhteislaulattajia, lapsia kouluista/päiväkodeista ym). Asukkailla on mahdollisuus osallistua mm. jumppa- ja toivelauluryhmään, keskimäärin kerran kuukaudessa on asukkaiden yhteinen kahvitilaisuus, jossa keskustellaan talon yhteisistä asioista ja toimintaan liittyviä asioita. Myllypuron seurakunnasta käydään pitämässä lauluhetkiä ja hartauksia.
Palvelutalon toimintaa kehitetään asiakastyytyväisyyskyselyillä ja asiakaspalautteilla.

Omavalvontasuunnitelma – Myllypuron Helykoti