Palvelumaksut Kontulan Helykodin ja Kettutien palvelutalon palveluasunnoissa

Asuessaan Kontulan Helykodissa ja Kettutien palvelutalossa asukas maksaa vuokran ja asumiseen liittyvät käyttökorvaukset, sekä kaikille yhteneväiset palveluasumisen perusmaksun ja turvapuhelinmaksun, hoivan perusmaksun ja kodinhoitomaksun. Näiden lisäksi asiakas voi ostaa tarvitsemiaan, hoito- ja palvelusuunnitelmassa sovittuja henkilökohtaisia lisäpalveluja tuntihinnalla.

Vuokra ja asumiseen liittyvät käyttökorvaukset 1.4.2023 alkaen

Vuokran määrä määräytyy asunnon neliömäärän mukaan, Kontula 17,49 €/m² ja Kettutien palvelutalossa 18,50 €/m². Vesimaksu on henkilökohtainen ja Kettutiellä 18 €/kk/hlö. Lisäksi asukas voi varata autopaikan tai oman saunavuoron, näiden hinta on 10 €/kk. Taloissa on pyykkituvan käyttömahdollisuus ja Kettutiellä on maksuton lenkkisauna.

Palveluasumisen perusmaksu ja turvapuhelinmaksu

Palveluasumisen perusmaksu on Kontulan Helykodissa 190 €/kk/asunto ja Kettutien palvelutalossa 135 €/kk/asunto, sekä turvapuhelin maksun 70 €/kk/asunto (pariskunnilta maksu veloitetaan molemmilta, mikäli molemmat tarvitsevat turvapuhelinpalvelun).

Palveluasumisen perusmaksuun sisältyy taloissa järjestettävät asukaskahvit, juhlat, kulttuuri ja jumpparyhmät, kuntosalilaitteiden, jumppasalien sekä yhteisten tilojen käyttöoikeus (mm. asiakkaan yksityiset juhlat). Yhteisissä tiloissa on käytettävissä lehtiä, kirjoja ja TV. Perusmaksulla asiakas saa avun ruokasalissa, asiakasneuvojan ohjauksen ja neuvonnan vastaanottoaikoina.
Kodinhoitomaksu

Kodinhoitomaksu on 295 €/kk/asunto. Se sisältää kodinhoidon palveluina asunnon ylläpitosiivouksen 2x/kuukaudessa, pyykinpesun 2x/kuukaudessa ja ikkunoidenpesun 1x/vuosi. Kemiallista tai muuten erikoispesua vaativat pyykit lähetetään pesulaan. Pesulaan lähetettävien pyykkien käsittely veloitetaan henkilökohtaisena lisäpalveluna ja pesulakustannukset palvelulaskulla.

Hoivan perusmaksu

Henkilökohtainen hoivan perusmaksu on 180 €/kk/asukas ja se sisältää asiakkaalle laadittavan yksilöllisen hoito- ja palvelusuunnitelman, jonka perusteella tehdään palvelusopimus. Perusmaksu sisältää terveys- ja hoitotietojen ylläpidon, hoitajan ohjauksen ja neuvonnan sekä terveydentilan perusseurannan vastaanottoaikana (verenpaine, pulssi ja paino) ja fysioterapeutin antaman apuvälineneuvonnan ja -ohjauksen.

Henkilökohtaiset lisäpalvelut

Asiakas voi ostaa kotihoidon, kotisairaanhoidon ja kodinhoidon palveluja tuntihintaan,
joka on 1.5.2023 alkaen 47,50 €/h. Näistä palveluista sovitaan hoito- ja palvelusuunnitelmassa asiakkaan tarpeista lähtien. Kotihoidon ja kotisairaanhoidon palveluun voi kuulua esim. lääkehoidon (ei sisällä lääkkeitä) tai siinä avustamisen, hygienian hoidon, pukeutumisessa ja riisuuntumisessa avustamisen, fysioterapeutin antaman kuntoutuksen (ei hierontaa). Kodinhoidon palvelut voivat sisältää esimerkiksi lisäsiivouksia ja -pyykkihuoltoa.

Asiakkaalla on mahdollista hakea kotitalousvähennystä verotuksessa tai kotihoidon palveluseteliä Helsingin kaupungilta. Itsemaksavan asiakkaan siirtyessä palveluseteliasiakkaaksi perusmaksut pysyvät ennallaan.

Turvapuhelinmaksu sisältää turvapuhelinlaitteen, turvahälytyksiin vastaamisen ja akuutit auttamiskäynnit 24/7. Akuutti auttamiskäynti sisältää mm. tarvittavan ensiavun, ylös nostamisen sekä lisä/jatkoavun järjestämisen.

Turvapuhelinrannekkeen kadotessa, tai jos sitä ei palauteta asiakassuhteen päätyttyä, veloitetaan   50 % uuden rannekkeen hinnasta.

Asiakas maksaa perusmaksun ja turvapuhelinmaksun myös ollessaan lomalla, hoidossa sairaalassa, kuntoutuksessa tai vastaavassa hoitonsa kannalta tarpeellisessa paikassa.