Palvelumaksut Kontulan ja Myllypuron Helykodeissa

Asuessaan Kontulan -ja Myllypuron Helykodeissa ja Kettutien palvelutalossa asukas maksaa vuokran ja asumiseen liittyvät käyttökorvaukset, sekä kaikille yhteneväiset palveluasumisen perusmaksun ja turvapuhelinmaksun, hoivan perusmaksun ja kodinhoitomaksun. Näiden lisäksi asiakas voi ostaa tarvitsemiaan, hoito- ja palvelusuunnitelmassa sovittuja henkilökohtaisia lisäpalveluja tuntihinnalla.

Vuokra ja asumiseen liittyvät käyttökorvaukset 1.4.2023 alkaen

Vuokran määrä määräytyy asunnon neliömäärän mukaan, Kontulan – ja Myllypuron Helykodeissa 17,49 €/m² ja Kettutien palvelutalossa 18,30 €/m². Vesimaksu on henkilökohtainen, Myllypurossa

22 €/kk/hlö ja Kettutiellä 18 €/kk/hlö. Lisäksi asukas voi varata autopaikan tai oman saunavuoron, näiden hinta on 10 €/kk. Taloissa on pyykkituvan käyttömahdollisuus ja Kettutiellä on maksuton lenkkisauna.

Palveluasumisen perusmaksu ja turvapuhelinmaksu

Palveluasumisen perusmaksu on Kontula – ja Myllypuro Helykodissa 190 €/kk/asunto ja Kettutie palvelutalossa 135 €/kk/asunto, sekä turvapuhelin maksun 70 €/kk/asunto (pariskunnilta maksu veloitetaan molemmilta, mikäli molemmat tarvitsevat turvapuhelinpalvelun).

Palveluasumisen perusmaksuun sisältyy taloissa järjestettävät asukaskahvit, juhlat, kulttuuri ja jumpparyhmät, kuntosalilaitteiden, jumppasalien sekä yhteisten tilojen käyttöoikeus (mm. asiakkaan yksityiset juhlat). Yhteisissä tiloissa on käytettävissä lehtiä, kirjoja ja TV. Perusmaksulla asiakas saa avun ruokasalissa, asiakasneuvojan ohjauksen ja neuvonnan vastaanottoaikoina.

Turvapuhelinmaksu sisältää turvapuhelinlaitteen, turvahälytyksiin vastaamisen ja akuutit auttamiskäynnit 24/7. Akuutti auttamiskäynti sisältää mm. tarvittavan ensiavun, ylös nostamisen sekä lisä/jatkoavun järjestämisen.

Turvapuhelinrannekkeen kadotessa, tai jos sitä ei palauteta asiakassuhteen päätyttyä, veloitetaan   50 % uuden rannekkeen hinnasta.

Asiakas maksaa perusmaksun ja turvapuhelinmaksun myös ollessaan lomalla, hoidossa sairaalassa, kuntoutuksessa tai vastaavassa hoitonsa kannalta tarpeellisessa paikassa.