Annin kammari

Muistisairaiden ryhmäkoti Annin kammarissa on vapaana asiakaspaikka.

Annin kammari on 13 paikkainen ryhmäkoti Kontulan Helykodissa joka on erikoistunut muistisairaiden vanhusten ympärivuorokautiseen hoivaan. Asiakkaat saavat palveluja ympärivuorokautisesti.

Anni

Annin kammarissa asutaan yhden hengen huoneissa, joissa on Helykodin puolesta hoivavuode. Muuten jokainen asiakas sisustaa asunnon kodikseen omilla huonekaluillaan. Asiakkaiden käytössä on yhteinen keittiö, ruokailutila ja kaksi oleskelutilaa. Ryhmäkodissa on iso lasitettu parveke, joka jatkuu aidatuksi pihaksi. Parveke on asiakkaiden käytössä ympäri vuoden ja lämpimänä vuodenaikana siellä voi nauttia vaikkapa aamukahvit.

Annin kammariin voi hakeutua itsemaksavana tai Helsingin kaupungin palveluseteliasiakkaana. Meiltä voi tiedustella myös hoivapaikkaa omaishoitajan vapaapäivien ajaksi.

Toiminta

Annin kammarissa asiakkaat saavat yksilöllistä, tarpeitaan vastaavaa hoivaa ja huolenpitoa. Heille on tarjolla arkisin säännöllisesti viriketoimintaa esim. osallistavaa musiikkia, ohjattua liikuntaa asiakkaan kunnon mukaan, luku/leipomis tuokioita ja ulkoilua.

Henkilökunta

Annin kammarin henkilökunta koostuu hoitotyön ammattilaisista, fysioterapeutista ja hoiva-avustajista. Lääkäri käy ryhmäkodeissa. Ryhmäkodissa käy säännöllisesti jalkojenhoitaja sekä parturikampaaja.

Annin kammari toimii harjoittelupaikkana terveydenhuoltoalan alan opiskelijoille, suomenkielen harjoittelijoille ja hoitotyöhön tutustujille. Vastaanottamalla harjoittelijoita haluamme varmistaa uusien vanhustyön ammattilaisten tulemisen alalle. Ruoan valmistaa Delicatessen ravintolat Helykodin keittiössä.

Omavalvontasuunnitelma