Pentin tupa

Pentin tuvan asunnot ovat tarkoitettu ympärivuorokautista hoitoa ja hoivaa tarvitseville asiakkaille. Pentin tupa on 13 paikkainen ryhmäkoti, joka on erikoistunut haasteellisesti käyttäytyvien ikäihmisten ympärivuorokautiseen hoitoon.

Pentin tupa

Pentin tuvassa asutaan yhden hengen huoneissa, joissa on hoivavuode. Jokainen asiakas sisustaa asunnon kodikseen omilla huonekaluillaan. Asiakkaiden käytössä on yhteinen keittiö, ruokailutila ja kaksi oleskelutilaa sekä iso lasitettu parveke, joka on asiakkaiden käytössä ympäri vuoden ja lämpimänä vuodenaikana siellä voi nauttia vaikkapa aamukahvit.
Pentin tupaan voi hakeutua Helsingin kaupungin ostopalvelupaikalle, itsemaksavana asiakkaana tai Helsingin kaupungin palveluseteli asiakkaana.

Toiminta

Pentti

Pentin tuvassa asiakkaat saavat kuntouttavalla työotteella toteutettavaa yksilöllistä, tarpeitaan vastaavaa hoivaa ja huolenpitoa. Heille on tarjolla säännöllisesti viriketoimintaa esim. osallistavaa musiikkia, ohjattua liikuntaa, askartelua, muistelutuokioita, ulkoilua jne. Ruokailut tapahtuvat yhteisessä ruokailutilassa tai Helykodin ruokasalissa, ateriat valmistaa Helykodin keittiöltä Delicatessen ravintolat.

Henkilökunta

Henkilökunta koostuu hoitotyön ammattilaisista, fysioterapeutista ja hoiva-avustajista. Lääkäri, jalkojenhoitaja sekä parturikampaaja käyvät säännöllisesti ryhmäkodissa.

Pentin tupa toimii harjoittelupaikkana terveydenhuoltoalan opiskelijoille, suomenkielen harjoittelijoille ja hoitotyöhön tutustujille. Vastaanottamalla harjoittelijoita haluamme varmistaa uusien vanhustyön ammattilaisten tulemisen alalle.

Omavalvontasuunnitelma