Myllypuron Helykoti

Asunnot

MyllypuroMyllypuron Helykoti sijaitsee Myllypuron uuden ostoskeskuksen ja hyvien liikenneyhteyksien (metro n. 200 m) vieressä. Käden ulottuvilla on Myllypuron terveysasema, apteekki, kaupat ja liikuntakeskus. Itäkeskukseen on vain 2 minuutin metromatka.
Myllypuron Helykodissa on 15 palveluasuntoa, jotka ovat kooltaan 37-68 neliömetriä. Pienemmissä asunnoissa on tupakeittiö, makuuhuone ja wc/kh. Isoimmissa asunnoissa on kaksi makuuhuonetta. Jokaisessa asunnossa on parveke.

Palvelut

Asukkaan ja omaisten kanssa suunnitellaan asukasta palveleva hoito- ja palvelusuunnitelma. Se voi sisältää päivittäistä apua pukeutumissa ja peseytymisessä, lääkehoitoa, siivous- ja vaatehuoltopalveluita, asiointiapua kaupassa ja ateriapalveluita. Asukkaalla on mahdollista saada apua myös erilaisten tukiasioiden kanssa.
Myllypuron Helykoti tekee tiivistä yhteistyötä Myllypuron apteekin, Myllypuron terveysaseman ja tarvittaessa Itäisen sosiaali- ja lähipalveluyksikön kanssa.

Henkilökunta

Myllypuron Helykodin palveluista ja niiden toteuttamisesta vastaa palveluvastaava ja kotipalvelutyöntekijämme. Fysioterapeutti on asukkaiden käytössä tarvittaessa. Lääkäripalvelut asukkaat saavat omalta terveysasemalta.
Työryhmässä on ajoittain sosiaali- ja terveydenhuoltoalan opiskelijoita sekä työelämään/hoitotyöhön tutustujia ja suomenkielen harjoittelijoita suorittamassa harjoittelujaksojaan Palvelutalon ruokailusta vastaa Helykodin oma ammattikeittiössä Kontulassa. Lisäksi asukkailla on mahdollista saada kampaamo- ja jalkahoitajapalveluita, joilla on toimitilat talossa.

Toiminta

Palvelutalossa vietetään vuodenkiertoon liittyviä juhlia ja niiden lisäksi käy esiintyjiä (yhteislaulattajia, lapsia kouluista/päiväkodeista ym). Keskimäärin kerran kuukaudessa järjestetään asukkaille yhteinen kahvitilaisuus, jossa keskustellaan talon yhteisistä asioista ja toimintaan liittyviä asioita. Yhteistyössä Myllypuron seurakunnan kanssa järjestetään lauluhetkiä ja hartauksia.
Palvelutalon toimintaa kehitetään asiakastyytyväisyyskyselyillä ja asiakaspalautteilla.

Omavalvontasuunnitelma – Myllypuron Helykoti