Vuokra-asuminen

As Oy Yläkivessä on 58 ikäihmisten vuokra-asuntoa, joiden koko vaihtelee 40,5 m2-52m2 välillä. Huoneistoissa on tupakeittiö, makuuhuone tai makuutila sekä kylpyhuone ja lasitettu parveke. Yläkivessä sinulla on käytössä Yläkiven sali, moderni pyykkitupa kuivaushuoneineen ja kaksi saunaa tilavine pukuhuoneineen joista on käynti vilvoitteluterassille. Talossa toimii aktiivinen asukastoimikunta joka järjestää yhteistä toimintaa, johon sinä voit osallistua.

Yläkivi
Yläkiven ikäihmisten vuokra-asunnot on valtion tukemia arava- ja korkotukiasuntoja, joissa asukkaaksi valittavan henkilön tai perheen varallisuuden tulee mahtua valtion asettamiin rajoihin. Näissä asunnoissa asukasvalinta perustuu tarveharkintaan, johon vaikuttavat varallisuuden lisäksi myös asunnon tarve ja tulot. Varallisuudella tarkoitetaan nettovarallisuutta. Nettovarallisuus on omaisuuden todennäköinen myyntihinta, josta voi vähentää omaisuuteen kohdistavat velat.

Yläkiven salia käytetään asukkaiden kokoontumispaikkana, Helyn henkilökunnan koulutustilana ja sitä on vuokrattu myös ulkopuolisille mm. kokouksiin ja juhliin. Yläkiven asukkaiden on mahdollisuus varata tilaa omiin juhliinsa ilman erillistä korvausta. Ulkopuolisilta käyttäjiltä peritään tilavuokraa.

Tilapäinen vuokra-asuminen

As Oy Yläkivessä ja Myllypuron Helykotiin voit hakea asumaan tilapäisessä asunto tarpeessa esim. putkiremontin ajaksi. Lyhytaikaiseen asumiseen tarkoitetuille asunnoille on olemassa lupa poiketa arava ja korkotukilainojen ehdoista eli asukkaaksi voidaan valita myös henkilö jolla on omistusasunto tai hänellä ei ole pitkäaikaista vuokra-asuntotarvetta.

Lyhytaikaiseen vuokra-asumiseen on varattu kolme huoneistoa joiden koot ovat 22m2, 38m2 ja 42m2. Asunnosta peritään neliöperusteinen maksu joka sisältää vuokran, veden, sähkön ja kalusteet sekä keittiövarusteet.

Vuokra-asuntoja ja tilapäisasuntoja haetaan lomakkeella joka löytyy täältä.