Turvattua ja itsenäistä palveluasumista

Helykodeissa sijaitsevissa palveluasunnoissa asutaan turvallisesti ja itsenäisesti vuokra-asunnossa.

Palveluasunnossa laaditaan asukkaan ja omaisten kanssa hoito- ja palvelusuunnitelma, joka sisältää asukkaan tarpeisiin räätälöidyt palvelut. Apua voi saada esim. lääkehoidossa, arjen askareissa sekä ravitsemuspalveluissa tarpeitten mukaan. Ammattitaitoinen henkilökunta huolehtii asukkaiden hyvinvoinnista. Lisäksi asukkaalla on mahdollisuus osallistua kiinnostuksensa mukaan talon yhteisiin tilaisuuksiin.

Helykotien palveluasunnoissa on turvapuhelinjärjestelmä, jonka avulla asukas saa hälytettyä apua ympäri vuorokauden.

Myllypuron Helykoti sijaitsee Myllypuron uuden ostoskeskuksen ja hyvien liikenneyhteyksien (metro n. 200 m) vieressä. Käden ulottuvilla on Myllypuron terveysasema, apteekki, kaupat ja liikuntakeskus. Itäkeskukseen on vain 2 minuutin metromatka.

Myllypuron Helykodissa on 15 palveluasuntoa, jotka ovat kooltaan 37-68 neliömetriä. Pienemmissä asunnoissa on tupakeittiö, makuuhuone ja wc/kh. Isoimmissa asunnoissa on kaksi makuuhuonetta. Jokaisessa asunnossa on parveke.

Kontulan Helykoti sijaitsee vireän ostoskeskuksen kupeessa, jossa on mm. apteekkeja, posti, uimahalli ja terveysasema. Liikenneyhteydet ovat hyvät: metroasema sijaitsee n. 400 metrin päässä.

Kontulan Helykodin 36 asuntoa on suunniteltu vanhuksille, jotka liikkuvat apuvälineillä tai ilman. Asunnot ovat 27,5–56 neliön kokoisia sisältäen tupakeittiön, makuuhuoneen ja wc/kh. Jokaisessa asunnossa on iso lasitettu parveke. Asukas sisustaa asunnon omilla huonekaluilla.

Palveluasumiseen voi hakeutua itsemaksavana, on myös mahdollisuus hakea Kotihoidon palveluseteliä säännöllisen kotihoidon palvelujen kustannuksiin. Tukea voi hakea myös asumiskustannuksiin eläkkeensaajan asumistukea ja hoivakustannuksiin eläkettä saavan hoitotukea.