Yhteisöllistä asumista

Helykodeissa sijaitsevissa asunnoissa asutaan turvallisesti ja itsenäisesti vuokra-asunnossa.

Muuttaessa laaditaan asukkaan ja omaisten kanssa hoito- ja palvelusuunnitelma, joka sisältää asukkaan tarpeisiin räätälöidyt palvelut. Apua voi saada esim. lääkehoidossa, arjen askareissa sekä ravitsemuspalveluissa tarpeitten mukaan. Ammattitaitoinen henkilökunta huolehtii asukkaiden hyvinvoinnista. Lisäksi asukkaalla on mahdollisuus osallistua kiinnostuksensa mukaan talon yhteisiin tilaisuuksiin.

Helykotien asunnoissa on turvapuhelinjärjestelmä, jonka avulla asukas saa hälytettyä apua ympäri vuorokauden.

Kontulan Helykoti sijaitsee vireän ostoskeskuksen kupeessa, jossa on mm. apteekkeja, posti, uimahalli ja terveysasema. Liikenneyhteydet ovat hyvät: metroasema sijaitsee n. 400 metrin päässä.

Kontulan Helykodin 36 asuntoa on suunniteltu ikäihmisille, jotka liikkuvat apuvälineillä tai ilman. Asunnot ovat 27,5–56 neliön kokoisia sisältäen tupakeittiön, makuuhuoneen ja wc/kh. Jokaisessa asunnossa on iso lasitettu parveke. Asukas sisustaa asunnon omilla huonekaluilla.

Yhteisölliseen asumiseen voi hakeutua itsemaksavana, on myös mahdollisuus hakea Kotihoidon palveluseteliä säännöllisen kotihoidon palvelujen kustannuksiin. Tukea voi hakea myös asumiskustannuksiin eläkkeensaajan asumistukea ja hoivakustannuksiin eläkettä saavan hoitotukea.