Asuminen

Helykodit Kontulassa on palvelutalo jossa asutaan palveluasunnossa tai ryhmäkodissa.

Kontulan Helykodissa palveluasuntoja on 36 kappaletta, asuntojen koot vaihtelevat 27 m2–56,0 m2 välillä.

Kontulan ja Myllypuron Helykotien ryhmäkodeissa on ympärivuorokautinen hoiva ja huolenpito. Ryhmäkodit ovat tarkoitettu muistisairaille sekä haasteellisesti käyttäytyville ikäihmisille. Ryhmäkoti Artur och Ida hemmet sijaitsee Myllypuron Helykodissa ja on ympärivuorokautista palveluasumista tarjoava ryhmäkoti. Asiakaspaikkoja siellä on 19 ja ne ovat suunnattu muistisairauksia sairastaville ruotsinkielisille vanhuksille. Kontulan Helykodissa toimii kaksi ryhmäkotia; Annin kammari ja Pentin tupa, joissa on yhteensä 26 asiakaspaikkaa. Ryhmäkodit tarjoavat hoivaa ja huolenpitoa turvallisessa ja kodinomaisessa ympäristössä ympärivuorokauden. Ryhmäkodeissa asiakkaillamme on yhden hengen huoneet omine kylpyhuone /WC tiloineen.

Helykotien palveluista vastaa Helykodit ry:n oma henkilöstö. Kaikissa taloissa on huoneistokohtaiset turvapuhelimet, joiden avulla asukas voi saada apua ympärivuorokautisesti.

As. Oy. Yläkivi tarjoaa ikäihmisten vuokra-asuntoja minne asukas hankkii palvelut itse haluamaltaan palveluntuottajalta.

Kaikissa asumismuodoissa asukas on vuokrasuhteessa Helykodit ry:n ja voi kalustaa asunnon tai ryhmäkodin asiakashuoneen omilla huonekaluilla ja tavaroilla. Ryhmäkodeissa huoneissa on valmiina hoivasängyt. Asukas maksaa vuokran, joka määräytyy asunnon koon ja neliöhinnan mukaisesti. Palveluasuntoasukkaan tarvitsemat palvelut sovitaan hoito- ja palvelusuunnitelmassa ja ne hinnoitellaan aikaperusteisesti. Ryhmäkodissa palvelut hinnoitellaan palvelupakettina.

Tuotamme kotihoidonpalvelut Kettutien palvelutalossa

Asukasvalinnoissa noudatetaan arava- ja korkotukilainsäädännön rajoituksia. Ryhmäkotien ja palveluasumisen asukasvalinnoissa voidaan kuitenkin poiketa ko. rajoituksista, esim. omassa käytössä ollutta asuntoa ei oteta huomioon varallisuutta arvioitaessa. Asukasvalinta opas Ara-vuokra-asuntoihin